Жовті бутони, висохлі суцвіття, а також плями свідчать про те, що були порушені умови зберігання. Свіжа броколі має темно-зелений або злегка ліловий колір, а її бутони міцно закриті. Якщо колір жовто-зелений, то, можливо, це результат неправильного зберігання.
Як вибрати броколі І свіжа, і заморожена капуста мають бути насиченого зеленого кольору. Якщо суцвіття жовті, значить, овоч перезрів або зіпсувався. Перезріла броколі буде несмачною, а зіпсовану просто не можна їсти.
Збирати суцвіття треба зеленими, не чекаючи розкриття бутонів і появи дрібних жовтих квіток. Перезріла броколі в їжу не годиться! Зрізати броколі найкраще рано вранці, оскільки в цей період рослина містить багато соку.
Поспішаємо запевнити любителів цього овоча, що пожовкла броколі не шкідлива. Пожовтіння і розсипання броколі – ознака того, що овоч старий, готувати з ним недоцільно, оскільки він може пригоріти. Саме пожовтіння броколі пов’язане з розщепленням у ній хлорофілу.