Правильно! Швидше охолоне окріп. Температура — міра внутрішньої енергії речовини: чим вона гарячіша, тим більшою енергією володіють її молекули, а найактивніші залишають чавшу, несучи із собою тепло. Чим більше «дезертирів» вилетить у вигляді пари, тим швидше охолоне напій.Aug 22, 2022
Коли дмуть на гарячий чай, посилюється конвекція – вид теплопередачі, при якому відбувається передача внутрішньої енергії потоками та струменями. Це відбувається завдяки додатковому потоку повітря.
Чай охолоне швидше, якщо його розмішувати ложкою, тому що ложка поглинає частину тепла від чаю.
Завдяки теплообміну, ложка буде поглинати тепло від чаю і він, відповідно, охолоне швидше. А якщо при цьому ви будете помішувати чай, то це дасть більше ефекту, так як ви змішуватимете шари чаю різної температури.