Categories: Відповіді

Якою водою заливати агар агар?

Необхідно розчиняти у воді температурою від 90 до 100 градусів. Застигає агар при температурі 40 градусів, а повністю утворюється в потрібну консистенцію в охолодженому вигляді нижче 30 градусів.

Щоб розвести агарагар, додайте його у теплу рідину (воду, фруктовий сік, бульйон) у співвідношенні 1 ч. л. на склянку рідини та залиште на 15 хвилин для набухання. Потім доведіть рідину до кипіння постійно помішуючи.

Пропорції Агар "сильніше" желатину, тому на 1 літр рідини потрібно всього 8 грам загусника. Якщо ви використовуєте кислі фрукти, сік чи вино, то потрібно використовувати більше агара: 13 грам на 1 літр рідини.

Отже, якщо ви вирішили використати для своєї страви агарагар, пропорції для холодця будуть наступними: на 500 мл бульйону необхідно взяти 5 г порошку для отримання щільної текстури желе, відповідно дозування агарагара для дуже щільного та густого желе становитиме 7 г на 500 мл м'ясного бульйону.

admin

Recent Posts

Проксі та їх використання

Проксі-сервери стали важливою частиною сучасної інтернет-інфраструктури. Це інструменти, які виступають посередниками між користувачем та ресурсами…

1 годину ago

Дрип-кофе: что это и какие его особенности?

Дрип-кофе – это один из самых удобных и популярных способов приготовления кофе в домашних условиях.…

19 години ago

Тонометри автоматичні

Тонометри автоматичні: огляд популярних моделей і рекомендації щодо вибору Контроль артеріального тиску — це один…

21 годину ago

Котли з плитою, чому такі важливі в Україні у 2024 р?

Котли з плитою стали важливими в Україні у 2024 році через кілька ключових причин, які…

21 годину ago

Цегла та її марки міцності: Що потрібно знати перед будівництвом?

Міцність цегли є одним із найважливіших параметрів, що впливають на надійність і довговічність будівлі. Вибір…

21 годину ago

Переваги електричних навантажувачів: екологічність і ефективність

Електричні навантажувачі стають все більш популярними у світі логістики та складського господарства завдяки своїм численним…

21 годину ago