Молочна сироватка рекомендована для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок, харчової токсикоінфекції, захворювань серцево-судинної системи та судин головного мозку, дихальних шляхів, шкіри.
Корисні властивості молочної сироватки Фахівці встановили, що якщо обзавестися звичкою кожен день випивати по одній склянці сироватки, то за кілька тижнів можна суттєво зміцнити свій імунітет, а також покращити загальний фізичний та моральний стан організму.
Необхідно приймати по 100 мл напою двічі чи тричі на день протягом 3-7 днів, залежно від інтенсивності кашлю. Для більшого ефекту засіб можна додати половину чайної ложечки подрібненого кореня пирію.
Сироватка може нашкодити, якщо: У людини непереносимість молочного білка. Вона неправильно виготовлена або прострочена, адже в продукті, що зник, активно розмножуються бактерії (суха молочна сироватка зберігається довше і в цьому плані безпечніше).