Червоні «Червоні вина подають кімнатної температури» – таке твердження було вірним, коли в старих будинках без сучасної системи опалення температура трималася у районі 16-18 °C. Тому коли у нас вдома +24 – червоне вино необхідно охолодити, наприклад, у звичайному холодильнику, півгодини.
8°C вина Ельзаса, Шаблі, Côte Chalonnaise, сухі вина Німеччини, австралійські та австрійські рислінги, рожеві вина з винограду гренаш і каберне совіньйон. 7°C – гарне шампанське та ігристі вина, Sancerre, вина совіньйон блан з Чилі та Нової Зеландії. 6°C – білі вина Бордо, Анжу, Совіньйон блан, вина Асті.
Сухі тихі червоні подають у класичному келиху для червоного вина об'ємом від 500 мл за температури 18 °C. Для ігристих вин підійдуть вищі келихи для шампанського або коктейлю «Маргарита», а оптимальна температура подачі – 10 °C. Кріплені подають при температурі 15 °C в дрібних діжестивних келихах.