Найбільш відомі страви китайської кухні. качка по-пекінськи, димсам, смажений рис, столітнє яйце, черепаховий суп.
Качка по-пекінськи (糖醋里척) Мабуть, головна страва китайської кухні та найпопулярніше.
Улюблена страва багатьох китайців – смажена повністю на рослинному маслі качка, іноді злегка підкопчена, але обов'язково попередньо вимочена в гострому соєвому соусі. Широке застосування в китайської національній кухні знайшли яйця (курячі та качині).
Топ-10 смачних китайських страв
- Свинина в кисло-солодкому соусі Свинина в кисло-солодкому соусі має гарний яскравий колір і незвичайний смак – солодкий і кислий одночасно.
- Курка Гунбао (宫保鸡丁) …
- Тофу Ма По (麻婆豆腐) …
- Вонтони (馄饨) …
- Пельмені (饺子) …
- Смажена локшина (炒面) …
- Дунпо(东坡肉) …
- Ютяо (油条)
Nov 27, 2018