У холодильнику полуниця має бути обов’язково сухою. Для цього застеліть тарілку, деко або неглибоку скляну/керамічну/пластикову миску парою паперових рушників. Покладіть немиту полуницю на рушники в один шар, накрийте кришкою і приберіть у холодильник до використання.
Вибирайте правильну тару для зберігання Може підійти і пластик, але в ньому теж мають бути дірочки. Що тонший шар ягід, то довше вони пролежать у холодильнику. Перекладайте шари полуниці паперовими рушниками, щоб вони вбирали зайву вологу.
Великі ягоди за бажання можна розрізати на частини. Потім дно ємності (каструля або миска) потрібно засипати цукром і викласти ягоди в один шар і пересипати їх цукром. Після викласти новий шар і знову – цукор. Так чинимо доти, доки не будуть оброблені всі ягоди.