Ще одна страва, без якої не можна уявити корейську кухню, – токпоккі, гострі рисові коржі, які іноді подають із сиром або яйцем, шматочками fish cake і овочами. Токпоккі можна купити навинос за пару доларів у стаканчику – від ресторанних не відрізниш.
Основу страви складають ковбаски з рисового борошна “каретток”, які корейці найчастіше купують у вигляді напівфабрикату. Каретток мають нейтральний смак, а тому додати до них можна практично будь-які інгредієнти. Спочатку страва токпоккі мала скоріше кислий смак, проте з часом стала гострою вуличною їжею.
Щоб приготувати Токпоккі, вам знадобиться всього дві-три хвилини:
- Викладіть палички і сухий соус у чашку-упаковку;
- Залийте гарячою водою до зазначеної лінії;
- Перемішайте;
- Прогрійте страву в мікрохвильовій печі протягом 3-х хвилин за потужності 700 Вт, або протягом 2-х хвилин за потужності 1000 Вт.