Для визначення «правильної» висоти миття на кухні від підлоги (стандарт 84 см) дизайнери радять провести розрахунок таким чином: виміряти відстань від ліктя зігнутої руки до підлоги; скласти пальці в кулак і виміряти його висоту від мізинця до великого пальця; від першої величини відняти другу.
90 см Стандартна висота робочої поверхні – 90 див від підлоги. Вона розрахована на зріст від 158 до 172 см. Якщо все правильно, відстань від зігнутого ліктя до поверхні столу не перевищує 15 см – тоді буде зручно працювати. Руки не втомлюватимуться.
Максимально комфортну висоту робочої поверхні можна, можливо визначити простим шляхом: Випряміть спину, поставте зігнуту руку на зручну висоту стільниці, а відстань між ліктем і поверхнею повинна дорівнювати від 10 до 15 см. Перевищує або відсутній розмір додайте або відніміть від бажаної висоті стільниці.
Робоча зона на кухні Рекомендована ширина робочої зони становить 90 см., а мінімальна – 60 см. Важливо, що у цій зоні повинно бути якнайбільше вільного простору. Стільниця не повинна бути заставлена іншими предметами. Крім цього, саме робоча зона повинна бути якнайкраще освітлена.