Categories: Відповіді

Як правильно смажити картоплю із закритою кришкою чи без?

Під кришкою значно простіше посмажити картоплю дійсно смачно, не пересушивши і не перетворивши її на парено-варену. Спробуйте! Очищаємо картоплю, споліскуємо її під проточною водою і не кладемо її в каструльку з водою, а обсушуємо паперовими рушниками.Oct 23, 2008

Чи потрібно закривати кришкою картоплю?

Насправді під кришкою картопля пропарюється, розвалюється і стає на вигляд вареною. Закрити кришку можна тільки в кінці приготування, щоб не залишилося погано просмажених ділянок. Щоб смажена картопля приготувалася смачною, потрібно дотриматися ще кількох правил.

Коли Солити смажену картоплю на початку чи наприкінці?

Смажений картопля потрібна солити в самому кінці смаження.

Як часто треба заважати картоплю під час смаження?

Не варто занадто часто заважати картоплю: в ідеалі за весь час смаження її потрібно перемішати лише 3—4 рази. Смажити картоплю потрібно на помірному вогні. Солити смажену картоплю потрібно за 3-5 хвилин до готовності.

У чому різниця смажити з чи кришкою?

Обсмажування м'яса, птиці та риби до скоринки. Якщо накрити сковороду кришкою, Корочка розм'якшиться, а продукт пустить сік. Цього ми допустити не можемо. Тому якщо продукт неможливо прожарити на сковороді повністю, краще довести його до готовності в духовці – так і скоринка буде на місці, і соки не втечуть.

Чи можна варити картоплю із відкритою кришкою?

Довести до кипіння картоплю потрібно на сильному вогні під закритою кришкою. Потім потрібно зменшити полум'я і відкрити кришку. Якщо є спеціальний отвір, то можна, можливо не знімати кришку. Якщо варити картопля без кришки, вода швидко википить, картопля сильно розвариться і втратить частину корисних вітамінів.

Навіщо закривати сковороду кришкою?

Кришка захищає продукт від впливу кисню і як наслідок, не потрібного займання, при якому може утворитися горіла скоринка.

Як правильно солити картоплю при варінні?

Очищений варений картопля Якщо покласти сіль у холодну воду разом з картоплеюто сіль погано розчиниться, до того ж і картопля може розваритися. Тому варений очищену картоплю потрібно солити через 5-7 хвилин після того, як закипить вода.

admin

Recent Posts

Рак передміхурової залози: сучасні ризики для українських чоловіків

Рак передміхурової залози – це не лише найпоширеніший тип раку серед чоловіків, а й одна…

23 хвилини ago

Достижения и опыт агентства Pixel

Узнайте о достижениях агентства Pixel, возможностях команды и спектре интернет-услуг от агентства Pixel. Получите полное…

2 дні ago

Как выбрать идеальную искусственную елку: 5 шагов к новогодней сказке

Зима — это не только морозные узоры на окнах, аромат мандаринов и мерцающий свет гирлянд.…

2 дні ago

Різновиди нарцисів: від класики до екзотики у вашому саду

Коли перші промені весняного сонця торкаються землі, одними з перших назустріch їм розкриваються яскраві голівки…

1 тиждень ago

Чому хрустять суглоби і коли це небезпечно

Хрускіт у суглобах знайомий більшості людей. Декого він зовсім не турбує, інші ж відчувають тривогу,…

1 тиждень ago

Бюджетний лайфхак: Як приховати сліди парковки від дружини

Думаєш, як підібрати фарбу в балончику, щоб підкрасити потертість на машині, а не отримати пляму…

1 тиждень ago