Як правильно засолити скумбрію в домашніх умовах?
На дно пластикового або скляного контейнера висипте ложку солі, покладіть перець і розкришіть лавровий лист. Сіль, що залишилася, змішайте з цукром і натріть ними скумбрію всередині і зовні. Викладіть рибу в контейнер, щільно закрийте кришкою. Заберіть у холодильник на 2–3 дні.
Як зберегти солону скумбрію без розсолу?
У холодильнику в неочищеному стані скумбрія може зберігатися 1 день. Протягом двох днів у цьому пристрої можна зберігати рибу без нутрощів, голови, хвоста і чорної плівки всередині черева. Продовжити цей період до 2 тижнів можна, поставивши скумбрію на льодові уламки та відправивши її в холодильник.