Старовинна російська назва ручної (настільної) ступки з кістки, рогу, металу, порцеляни, каменю або скла – и́готь .
Необхідний мінімум на кухні – це дві ступки: дерев’яна і кам’яна.
- Дерев’яні ступки
- Порцелянові ступки
- Мармурові ступки
- Гранітні ступки
Саме санскритське слово “ступа” означає “вузол із волосся” або “верхівка, верхня частина голови”, а також “купа каміння і землі”. Традиція кремувати тіла після смерті призвела до того, що поховань у звичному розумінні не було, було можливим лише зберегти попіл або незгорілі останки.
Ступка з товкачиком – незамінний лабораторний посуд для подрібнення невеликої кількості твердих речовин вручну. Ступки з товкачиком виготовляють із різних матеріалів: чавуну, бронзи, латуні, лабораторного скла, порцеляни, агату, сталі, кераміки, граніту, мармуру, дерева.