Залежно від способу варіння, зеленій знадобиться від 2 до 10 хвилин, а білій – від 10 до 20 хвилин. А ще впливає товщина паростків: чим вони тонші, тим менше потрібно часу. Щоб перевірити, візьміть виделку або зубочистку і проколіть спаржу. Якщо вона м’яка, значить, готова.
У сковороді розплавити вершкове масло, додати ложку олії, закинути часник. Злити зі спаржі воду і одразу ж закинути її в сковороду . Смажимо кілька хвилин на середньо-великому вогні, акуратно струшуючи сковороду, перевертаючи тим самим стебла спаржі. Подавати, полив соком лимона.
Як їсти спаржу?
- Можна її їсти руками, але поруч має стояти мисочка з водою. …
- Добре приготовану спаржу можна їсти також однією виделкою. …
- У разі, якщо разом зі спаржею подаються добавки, такі як, наприклад, пармська шинка, характерна для італійської кухні, можна використовувати також і ніж.