Categories: Відповіді

У чому різниця між Суджуком і Бастурмою?

Суджук – це вид твердої сушеної ковбаси, приправленої часником і різними спеціями. Турецьке слово пастирма – “pastirma” – перетворилося в нас на знайому всім “бастурму”, але, по суті, це все те саме копчене або засушене на сонці м’ясо, попередньо оброблене сіллю та спеціями.

Basdırma, чув. Пустарма, монг. Борц) – в’ялена вирізка з різних видів м’яса. Бастурма є традиційною стравою кочівників – тюрок і монголів.

սուջուխ, Անեփ), шужу́к або чужу́к (каз. шұжи́к), чучу́к (кирг. чучук), (чуваське сутă) – традиційні ковбаси у тюркських, кавказьких, балканських і близькосхідних народів. У період Османської імперії ця страва набула широкої популярності в арабів (араб.

admin

Recent Posts

Рак передміхурової залози: сучасні ризики для українських чоловіків

Рак передміхурової залози – це не лише найпоширеніший тип раку серед чоловіків, а й одна…

6 днів ago

Достижения и опыт агентства Pixel

Узнайте о достижениях агентства Pixel, возможностях команды и спектре интернет-услуг от агентства Pixel. Получите полное…

1 тиждень ago

Как выбрать идеальную искусственную елку: 5 шагов к новогодней сказке

Зима — это не только морозные узоры на окнах, аромат мандаринов и мерцающий свет гирлянд.…

1 тиждень ago

Різновиди нарцисів: від класики до екзотики у вашому саду

Коли перші промені весняного сонця торкаються землі, одними з перших назустріch їм розкриваються яскраві голівки…

2 тижні ago

Чому хрустять суглоби і коли це небезпечно

Хрускіт у суглобах знайомий більшості людей. Декого він зовсім не турбує, інші ж відчувають тривогу,…

2 тижні ago

Бюджетний лайфхак: Як приховати сліди парковки від дружини

Думаєш, як підібрати фарбу в балончику, щоб підкрасити потертість на машині, а не отримати пляму…

2 тижні ago