Categories: Відповіді

У чому різниця між Суджуком і Бастурмою?

Суджук – це вид твердої сушеної ковбаси, приправленої часником і різними спеціями. Турецьке слово пастирма – “pastirma” – перетворилося в нас на знайому всім “бастурму”, але, по суті, це все те саме копчене або засушене на сонці м’ясо, попередньо оброблене сіллю та спеціями.

Basdırma, чув. Пустарма, монг. Борц) – в’ялена вирізка з різних видів м’яса. Бастурма є традиційною стравою кочівників – тюрок і монголів.

սուջուխ, Անեփ), шужу́к або чужу́к (каз. шұжи́к), чучу́к (кирг. чучук), (чуваське сутă) – традиційні ковбаси у тюркських, кавказьких, балканських і близькосхідних народів. У період Османської імперії ця страва набула широкої популярності в арабів (араб.

admin

Recent Posts

Обладнання Nordson: Інновації та точність у промислових процесах

У світі сучасного виробництва ефективність, точність та надійність є ключовими факторами успіху. Кожен етап, від…

2 тижні ago

Ароматы для невесты: как выбрать духи для свадьбы

Свадьба — это день, который остается в памяти на всю жизнь. Фотографии, платье, кольца, букеты…

1 місяць ago

Ґрунтовки глибокого проникнення

Ґрунтовка глибокого проникнення — це ключовий матеріал у сучасному будівництві та ремонті, що забезпечує міцність,…

1 місяць ago

Рідкі комплексні добрива: Сучасний підхід до живлення рослин

Кожен, хто займається вирощуванням рослин — чи то на великому полі, чи на власному городі…

1 місяць ago

Автомат 10А для освітлення: чому саме 10 ампер і як не наробити помилок при виборі

Міняєте проводку або просто вирішили оновити старий щиток? Одне з перших питань: які автомати ставити…

2 місяці ago

Купити штучну ялинку: як обрати ідеальну зелену красуню для дому чи офісу

Свято без ялинки уявити складно. Вона створює відчуття затишку, тепла і чарівності, незалежно від того,…

2 місяці ago