Нижче представлений список продуктів з великим вмістом клітковини: Квасоля і горох – 15%; Білий рис і пшениця – 8%; Овес і ячмінь – 8-10%; Горіхи, мигдаль, оливки – 10-15%; Свіжі овочі – 2-5%. Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3-7%.
Продукт-лідер за вмістом клітковини – це, звісно ж, висівки: пшеничні, житні, рисові та вівсяні. У 100 грамах пшеничних висівок міститься потрійна добова норма клітковини (79 грамів клітковини в 100 грамах висівок).
Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів і вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим заведено вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові й очищають травний тракт.
Продукти харчування рослинного походження є найкращими джерелами клітковини. Фрукти, овочі, цільні злаки, крупи, бобові (наприклад, червона і чорна квасоля), горіхи і насіння можуть забезпечити вас необхідною клітковиною.