Зберігати при температурі від +2'С до +6'С та відносної вологості повітря не більше 75%. Не допускається дія прямого сонячного світла. Рекомендується після розтину упаковки продукт зберігати при температурі від +2'С до +6'С трохи більше 3 діб. Термін придатності 240 діб.
У Роскачестве додали, що відкритий плавлений сир не можна зберігати більше п'яти днів в холодильнику, при температурі від 2 до 4 градусів Цельсія. Після розкриття упаковки продукт краще тримати у заводській упаковці, якщо це сир у ванночках або стаканчиках. Ковбасний та сир у вигляді брикетів варто обернути у фольгу.
У холодильнику Найоптимальнішим і найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.