У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини….Харчова цінність та хімічний складПшениця тверда, зерно.
Нутрієнт | Вуглеводи |
---|---|
Кількість | 57.5 г |
Норма** | 219 г |
% від норми 100 г | 26.3% |
% від норми 100 ккал | 8.7% |
Калорійність пророщеної пшениці становить 198 ккал на 100 грам продукту.
Вуглеводів у зерні злакових і гречка міститься 70 -80%, зерно бобових – до 65% (у сої до 26%) До складу вуглеводів входять: крохмаль (до 40-55% маси зерна), моно і дисахара (0,9-1,6), Засвоювані вуглеводи — крохмаль та прості цукри — основні джерела енергії для організму людини.