Регулярне вживання моркви благотворно впливає серцево-судинну систему. Овоч сприяє зниженню рівня холестерину та покращує еластичність судин. У моркви міститься калій. Він є судинорозширювальним засобом, що допомагає знизити тиск.
Морква містить бета-каротин, який покращує роботу легень. Бета-каротин є попередником вітаміну А. Потрапляючи в організм людини каротин перетворюється на вітамін А, який найбільш корисний для молодих жінок. Також цілющі властивості моркви пов'язані зі зміцненням сітківки ока.
Головна цінність моркви – Високий вміст бета-каротину (провітаміну А), вітаміну С, Е, К і декількох вітамінів групи В – В1, В2, В3, В6, В9. З мікро- та макроелементів морква містить калій, кальцій, фосфор, мідь, хром, цинк, фтор та залізо.