Дієтолог рекомендувала їсти не більше 100 г соєвого м'яса в день через ризик перевищити споживання білка Порція готової страви соєвого м'яса на один прийом їжі не повинна перевищувати 150 г, а за день не слід вживати понад 100 г сухий продукт.
Однак у сої містяться речовини, які можуть зменшити поглинання йоду. Це загрожує посиленням гіпотиреозу, а також появою таких симптомів, як збільшення щитовидної залози і, можливо, навіть нездатність мислити адекватно. Тому людям з тяжкими захворюваннями щитовидної залози слід уникати сої.
Соєва борошно, текстурований рослинний білок і соєве олія нерідко використовуються у виробництві різних харчових продуктів….Сою не можна Використовувати наступним категоріям громадян:
- вагітні;
- діти;
- люди з порушеннями у роботі щитовидної залози;
- люди з індивідуальною нестерпністю сої.
Feb 24, 2021