Кількість прийомів їжі протягом дня не менше 4-5 разів (3 основні прийоми їжі та 2 додаткові, представлені свіжими фруктами та овочами, краще у сирому вигляді). Основна калорійність раціону має припадати на першу половину дня.
Склад сніданку: білки та вуглеводи. Його необхідно з'їсти протягом години після пробудження. Протягом дня рекомендується вживати їжу до 5-6 раз: три основних прийоми та 2-3 перекушування. Така кратність трапез допомагає уникнути переїдання, не відчувати голоду і не відволікатися на їжу протягом робочого дня.
Ще одне дослідження порівнювало три і шість прийомів їжі в день. З'ясувалося, що рівень тригліцеридів у крові був набагато нижчим при трьох прийомах їжі, ніж при шести. Значить, триразове харчування, порівняно з дробовим, корисніше для серцево-судинної системи.
Більшість матеріалів, у яких йдеться про боротьбу із зайвою вагою, важливу роль відводять режиму їди. При цьому не розглядається «звичайний», триразовий режим, а правильним вважається дрібне харчування 4-5 раз на добу.