Categories: Відповіді

Скільки потрібно води для курячого бульйону?

На стандартну кілограмову курку треба взяти 5 літрів води. Вийде 3-4 літри курячого бульйону. Але якщо цілої курки для вас багато, візьміть стегенця. А з грудки або філе зварити наваристий, міцний бульйон не вийде.

Воду для бульйону слід брати з розрахунку 2 літри на 1 кг м'яса. Під час варіння не накривайте кришку кришкою.

Таким чином, зливати першу воду при варінні бульйону абсолютно необов'язково. Пінка має насторожувати в тому випадку, якщо в ній видно частинки шкіри, кісток та інші не зовсім апетитні речі. Якщо поряд з цим у вас виникають сумніви як м'ясо, бульйон можна замінити.

Є ще один спосіб перевірити готовність бульйону – Проткнути м'ясо ножем. Якщо ніж входить у м'якуш легко, значить, м'ясо зварилося, і можна відокремити його від кісток. Кістки зазвичай варять ще деякий час, а м'ясо або нарізають на шматочки і повертають у каструлю, або залишають для приготування другої страви.

admin

Recent Posts

Проксі та їх використання

Проксі-сервери стали важливою частиною сучасної інтернет-інфраструктури. Це інструменти, які виступають посередниками між користувачем та ресурсами…

9 години ago

Дрип-кофе: что это и какие его особенности?

Дрип-кофе – это один из самых удобных и популярных способов приготовления кофе в домашних условиях.…

1 день ago

Тонометри автоматичні

Тонометри автоматичні: огляд популярних моделей і рекомендації щодо вибору Контроль артеріального тиску — це один…

1 день ago

Котли з плитою, чому такі важливі в Україні у 2024 р?

Котли з плитою стали важливими в Україні у 2024 році через кілька ключових причин, які…

1 день ago

Цегла та її марки міцності: Що потрібно знати перед будівництвом?

Міцність цегли є одним із найважливіших параметрів, що впливають на надійність і довговічність будівлі. Вибір…

1 день ago

Переваги електричних навантажувачів: екологічність і ефективність

Електричні навантажувачі стають все більш популярними у світі логістики та складського господарства завдяки своїм численним…

1 день ago