Перевага краплинної кавоварки в тому, що це швидко та просто. Загальний час приготування залежить від об'єму води. За орієнтир можна прийняти показник від 2,5 хвилин для 250 мл води до 6 хвилин для 2 літрів води з моменту попадання перших крапель на мелену каву.
Напій починає переходити з основи у верхню частину. Як тільки струмки стануть тонкими і Мокка почне «фиркати», знімаємо кавоварку з плити. Переливаємо у чашку. Кава готова!
Чим довше варитиметься кава, тим щільніше буде текстура. Для невеликої турки на 100-150 мл рекомендую 2-4 хвилинидля 150-300 мл – 4–7 хвилинале це вже справа смаку. Як тільки ви побачите, що кава піднявся, приберіть турку з вогню.
На один літр води потрібно використати 60 грам меленої кави. Відповідно для приготування 500 мл каваВам знадобиться 30 грам кава. Перед тим, як насипати мелену каву у паперовий фільтр, потрібно пролити через нього невелику кількість окропу, щоб позбавитися можливого присмаку паперу.