Со́джу — традиційний корейський алкогольний напій. Об'ємна частка спирту може становити від 13% до 45% (найпопулярніший варіант 20%). Виготовляється в основному із солодкої картоплі або із зерна.
Що відрізняє від горілки, так це менша різкість смаку: фортеця зіджу все-таки вдвічі менше. Традиційно напій виготовляють із ферментованого рису чи пшениці. Для отримання деяких видів використовують картопля – це відлуння голодних років Корейської війни.
У продукту з добавками м'якший смак, міцність зазвичай не перевищує 13% – його легко пити як самостійно, так і розбавляючи содовою. У Росії найчастіше можна зустріти полуничний, сливовий, грейпфрутовий та виноградний смаки.
Як пити зіджу Соджу можна пити в «чистому вигляді» з невеликих скляних чарок, температура сервірування – 16-20°C. Однак нерідко напій розбавляють тоніком, цукровим сиропом або іншим лимонадом, додають ароматні ароматизатори дині, лимона або кавуна.