Categories: Відповіді

Скільки додавати глутамату натрію до супу?

Коли варите, наприклад, м'ясний суп, то на десять літрів супу додайте десь 2-3 грами аджиномото, і суп від цього стає смачнішим. Можна, звичайно, не додавати, але глутамат спрощує та здешевлює процес.14 жовт. 2016 р.

Дозволене дозування глутамату натрію при додаванні в їжу складає:

  1. для рідких продуктів – 0,3% від загальної маси
  2. для твердих продуктів – 1% від загальної маси

Глутамат натрію зазвичай додають у м'ясні страви, супи, соуси, тому він посилює "м'ясний смак".

Глутамінова кислота для організму є маркером білка: якщо в їжі є білок, тобто і ця амінокислота. Відповідно, смак умами – спосіб, яким організм знаходить багату білком їжу. Саме тому глутамат так приємний на смак, чим користується харчова промисловість.

admin

Recent Posts

Як грати в казино Slots City: інструкція для новачків

Slots City — одне з найпопулярніших онлайн-казино в Україні, яке працює за офіційною ліцензією Плей…

3 дні ago

Внедрение CRM: как повысить эффективность бизнеса

Современный рынок требует от компаний быстроты реакции, четкой организации работы с клиентами и точного учета…

4 дні ago

Как выбрать серьги и кольца с бриллиантами

Бриллианты на протяжении веков считаются признаком утонченного вкуса и роскоши. Однако при покупке важно учитывать…

4 дні ago

Жіночі та дитячі шапки оптом від українського виробника

Вибір головних уборів — це не лише питання стилю, а й комфорту та якості. Якщо…

6 днів ago

Підручник як основний інструмент здобуття предметних знань.

Сьогодні підручники все ще залишаються фундаментальними інструментами для засвоєння предметних знань. Вони не лише передають…

6 днів ago

Як вибрати ідеальний букет для будь-якої нагоди?

Квіти — це універсальна мова, яка передає емоції без слів. Вони здатні розповісти про закоханість,…

6 днів ago