Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годиндля слабосоленої риби 5–6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше. риба буде більш солоною.Feb 27, 2020
Дрібна риба готова до використання через 2-3 дні, середня – через 5-10, потрошена велика – через 3-6, велика пластована – через 7-10 днів. Як на практиці дізнатися просолилася чи риба? Критерієм готовності вважатимуться " дублювання " риби – вона стає твердою та погано згинається.
Класичним методом вважається сухий посол риб'ячих тушок. Рибка солиться у великій дерев'яній тарі з отворами. Найчастіше використовуються звичайні дерев'яні скриньки, днище яких укривається лляною матерією. Середній час сухого посолу складає 10-11 днів.
Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула. скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велася 4 дні, то слід вимочувати рибу 4:00. Розрахунок простий, але на ділі досягти необхідної солоності вдається не відразу.