Насипайте її відразу в киплячу воду і варіть 1 година. Для плову і каші необхідні ніжніші зерна, тому потрібно або подвоїти час їх варіння, або замочити пшеницю на ніч. Виливайте воду, в якій замочувалося зерно, тільки у тому випадку, якщо вона брудна.Feb 9, 2012
У каструлю потрібно налити води, додати промиту кукурудзу, довести до кипіння. варити на середньому вогні 1 год. Потім додаємо промиту пшеницю і сіль, варимо ще одну годину.
Зазвичай на 1 склянка пшеничні крупи беруть 3 склянки рідини. Пшенична каша сама по собі виходить трохи в'язкою. Але якщо взяти 2 склянки рідини, вона вийде більш розсипчастою.
Корисні властивості пшениці Зерна м'якою та твердою пшениці містять від 11,6 до 12,5% білка, близько 60% вуглеводів, 1,5% жирів, ефірну олію, геміцелюлоу, клітковину, крохмаль, пектин, глюкозу, фруктозу, лактозу, мальтозу, рафінозу, вітамін Е, F, В1 , В2, В6, С, РР, каротин, ніацин, холін, біотин, фолацин.