Як їдять листя шпинату?
Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди.. Шпинат добре поєднується з м'ясом, рибою, яйцями, сиром, беконом, горіхами, полуницею, авокадо, руколою, кунжутом. З нього варять супи, роблять гарніри, начинки для пирогів та піци, смузі та соки.
Чи можна їсти сире листя шпинату?
Шпинат багатий на поживні речовини, незалежно від того, чи їсте ви його сирим або приготовленим. Хоча деякі поживні речовини втрачаються в процесі приготування, варений шпинат набагато компактніший і ви можете з'їсти його більше за раз, що полегшує отримання більшої кількості поживних речовин загалом.