Кожна господиня при варінні яєць хоч раз у житті стикалася з тим, що вони лопаються чи тріскаються. І відбувається це незалежно від того, в яку воду їх опускаєш – у холодну чи киплячу. Є рекомендація: щоб яйце не лопнуло, на дно каструлі треба покласти блюдце або тарілочку догори дном.
Як варити яйця, щоб вони не тріснули і легко чистилися Покладіть їх у каструльку, що підходить за розміром (не потрібно класти їх на два поверхи) і поставте в раковину. Пустіть спочатку холодну воду, потім трохи теплу. Нехай яйця полежать, погріються до кімнатної температури.
Фарбувати яйце рекомендується «бабусиним способом», тобто в лушпиння цибулі. Якщо хімічні барвники, проникаючи в пори шкаралупи, значно її послаблюють, то лушпиння цибулі, навпаки, робить тільки міцніше.
На тупому кінці яйця накопичується повітря: є ризик, що під час кипіння яйце може луснути. Цього легко уникнути, якщо проколоти яйце голкою. Варити яйце необхідно на середньому вогні та стежити за часом варіння, щоб жовток не став "гумовим".