Що зробити, щоб яйця не тріснули?

Немає коментарів

Кожна господиня при варінні яєць хоч раз у житті стикалася з тим, що вони лопаються чи тріскаються. І відбувається це незалежно від того, в яку воду їх опускаєш – у холодну чи киплячу. Є рекомендація: щоб яйце не лопнуло, на дно каструлі треба покласти блюдце або тарілочку догори дном.

Як варити яйця, щоб вони не тріснули і легко чистилися Покладіть їх у каструльку, що підходить за розміром (не потрібно класти їх на два поверхи) і поставте в раковину. Пустіть спочатку холодну воду, потім трохи теплу. Нехай яйця полежать, погріються до кімнатної температури.

Фарбувати яйце рекомендується «бабусиним способом», тобто в лушпиння цибулі. Якщо хімічні барвники, проникаючи в пори шкаралупи, значно її послаблюють, то лушпиння цибулі, навпаки, робить тільки міцніше.

На тупому кінці яйця накопичується повітря: є ризик, що під час кипіння яйце може луснути. Цього легко уникнути, якщо проколоти яйце голкою. Варити яйце необхідно на середньому вогні та стежити за часом варіння, щоб жовток не став "гумовим".

Пов'язані записи