Categories: Відповіді

Що за ягоди додають у плов?

Використовують у плові та барбарис – Висушені ягоди темно-червоного або чорного кольору. Барбарис має природну кислинку, і дуже багатий на вітамін С.Mar 18, 2012

Барбарис – класична спеція для узбецької плову. Завдяки вмісту лимонної та малинової кислоти, він надає плову приємну кислинку та фруктову нотку. Класти барбарис у плов потрібно на фінальному етапі приготування зірвака (перед закладкою рису) одночасно з іншими спеціями, сіллю, часником та перцем.

Приправу для плову готують з висушених та подрібнених овочів та прянощів. До складу має входити: зіра (кумін), чорний, червоний перець, лавровий лист, часник, сушені ягоди барбарису, куркума, коріандр та шафран.

Плов готують багато хто, і у всіх він виходить різний. Але саме без цієї спеції плов втрачає свою головну особливість. Довгасті сушені насіння зонтичної культури – кумін або звичніше – зіра – африканська спеція. Але її історично використовують й у Індії, й у Мексиці, й у країнах Сходу.

admin

Recent Posts

Ароматы для невесты: как выбрать духи для свадьбы

Свадьба — это день, который остается в памяти на всю жизнь. Фотографии, платье, кольца, букеты…

2 тижні ago

Ґрунтовки глибокого проникнення

Ґрунтовка глибокого проникнення — це ключовий матеріал у сучасному будівництві та ремонті, що забезпечує міцність,…

2 тижні ago

Рідкі комплексні добрива: Сучасний підхід до живлення рослин

Кожен, хто займається вирощуванням рослин — чи то на великому полі, чи на власному городі…

3 тижні ago

Автомат 10А для освітлення: чому саме 10 ампер і як не наробити помилок при виборі

Міняєте проводку або просто вирішили оновити старий щиток? Одне з перших питань: які автомати ставити…

4 тижні ago

Купити штучну ялинку: як обрати ідеальну зелену красуню для дому чи офісу

Свято без ялинки уявити складно. Вона створює відчуття затишку, тепла і чарівності, незалежно від того,…

4 тижні ago

Міжнародні перевезення померлих: як проходить процес і хто супроводжує родину

Смерть близької людини за межами рідної країни — це не лише глибокий біль, а й…

4 тижні ago