Categories: Відповіді

Що їсть сиг?

Скрізь, де мешкає сиг, він розпадається на дві форми, які часто мешкають спільно. Це малотичинкова форма (зябрових тичинок до 30), що харчується бентосом і дрібною рибою, і багатотичинкова (зябрових тичинок понад 30), яка споживає в основному планктон.

У вареному вигляді м’ясо не висококалорійне, нежирне, швидко засвоюється. М’ясо риби всіх видів сигових рекомендовано до прийому в їжу маленьким дітям через велику концентрацію в ньому вітаміну D.

Живе муксун до 20 років. Це найцінніша промислова риба, проте запаси її сильно підірвані. У всіх річках басейну Північного Льодовитого океану від річки Волонги до Чукотки й Аляски мешкає озерно-річковий сиг чир, або щокур (С. nasus).

Ікра сига – це різновид білої ікри . Вона має приємний смак і вважається настільки ж корисною, як і ікра лососевих риб. Трохи нагадує смаковими якостями та ароматом ікру щуки. Ідеальна для маленьких ранкових бутербродів, обідніх перекусів або як добавка до млинців.

admin

Recent Posts

Ароматы для невесты: как выбрать духи для свадьбы

Свадьба — это день, который остается в памяти на всю жизнь. Фотографии, платье, кольца, букеты…

2 тижні ago

Ґрунтовки глибокого проникнення

Ґрунтовка глибокого проникнення — це ключовий матеріал у сучасному будівництві та ремонті, що забезпечує міцність,…

3 тижні ago

Рідкі комплексні добрива: Сучасний підхід до живлення рослин

Кожен, хто займається вирощуванням рослин — чи то на великому полі, чи на власному городі…

3 тижні ago

Автомат 10А для освітлення: чому саме 10 ампер і як не наробити помилок при виборі

Міняєте проводку або просто вирішили оновити старий щиток? Одне з перших питань: які автомати ставити…

4 тижні ago

Купити штучну ялинку: як обрати ідеальну зелену красуню для дому чи офісу

Свято без ялинки уявити складно. Вона створює відчуття затишку, тепла і чарівності, незалежно від того,…

4 тижні ago

Міжнародні перевезення померлих: як проходить процес і хто супроводжує родину

Смерть близької людини за межами рідної країни — це не лише глибокий біль, а й…

4 тижні ago