Шоколад може побіліти через підвищену вологість повітря. Саме тому, якщо потримати плитку шоколаду у холодильнику, на ній виступить білий наліт. Ще одна причина, через яку шоколад біліє, — перепади температур. У таких випадках какао-масло виділяється на поверхню плитки, через що і утворюється наліт.26 лип. 2017 р.
Коли на шоколаді білий наліт?
Білий наліт на шоколаді не означає, що продукт зіпсований та шкідливий для здоров'я. Такий наліт називається жировим "посивінням" і говорить про те, що через різкі перепади температур на поверхню шоколаду перемістилося какао-масло.. Про це URA.RU розповіла головний технолог компанії Royal Forest Галина Єгорова.
Чому чорний шоколад став білим?
При тривалому зберіганні, особливо в сухих жарких приміщеннях магазинів, волога на поверхні шоколаду випаровується і розчинені в ній цукру залишаються у вигляді білого нальоту..