Categories: Відповіді

Хто любить анчоус?

Усе анчоуси – планктофаги і відіграють важливу роль у морських трофічних ланцюгах, у свою чергу служать їжею для хижих риб, дельфінів, кальмарів та морських птахів. Плодючість 20-30 тис. ікринок.

багато не дуже люблять анчоуси через їх невиправдану дорожнечу (анчоуси у нас не водяться, і їх завозять у консервованому вигляді, в основному, з Італії) – адже для будь-якого мешканця пострадянського простору ця делікатесна маленька рибка асоціюється в кращому випадку з хамсою, у гіршому – з тюлькою, яких і за рибу.

Так, анчоуси використовують у приготуванні соусів — від найдавнішого соусу гарум, який був давньоримським аналогом рибного соусу, до сучаснішого вустерського, додають у салати (хтось — у «Цезар», який добрий і без анчоусів, Зате вони більш доречні в інших салатах, таких, як «Нісуаз»), випічку, до закусок.

admin

Recent Posts

Дрип-кофе: что это и какие его особенности?

Дрип-кофе – это один из самых удобных и популярных способов приготовления кофе в домашних условиях.…

15 години ago

Тонометри автоматичні

Тонометри автоматичні: огляд популярних моделей і рекомендації щодо вибору Контроль артеріального тиску — це один…

17 години ago

Котли з плитою, чому такі важливі в Україні у 2024 р?

Котли з плитою стали важливими в Україні у 2024 році через кілька ключових причин, які…

17 години ago

Цегла та її марки міцності: Що потрібно знати перед будівництвом?

Міцність цегли є одним із найважливіших параметрів, що впливають на надійність і довговічність будівлі. Вибір…

17 години ago

Переваги електричних навантажувачів: екологічність і ефективність

Електричні навантажувачі стають все більш популярними у світі логістики та складського господарства завдяки своїм численним…

17 години ago

Найкращі львівські магазини для покупки стильного одягу

Львів — місто, яке славиться не лише своєю архітектурною спадщиною, а й чудовим вибором стильного…

17 години ago