Японський має білий ледь жовтуватий відтінок, зберігає щільність та цілісність зерен.. Якщо варити розмазню 1 до 10, рисові зернятка все одно не розпадаються, залишаються пухкими, хоч повністю розм'якшуються. Перетворити такий рис на пюре, натиснувши на нього ложкою, неможливо.Apr 5, 2019
Японська Мал – Назва рису, який вирощують та споживають у Японії. Йдеться про різновиди сорти "японіка" з короткими зернами. Існують два види японського рису – Звичайний (粳米) і клейкий.
Найпопулярніший у росіян сорт рису – круглозерний. Він містить велику кількість крохмалю, тому в готовому вигляді є кремоподібну масу. Круглий Мал ідеальний для приготування суходолу, пирогів, в'язкої каші, пудингів, запіканок. Пропарений Мал не вариться швидше.
У Японії для суші використовують круглозерний клейкий Мал. У ньому більше вологи та крохмалю, ніж в інших сортах, наприклад, басмати.