У ріпі містяться вітаміни А, С, Е, РР, група, мінерали: кальцій, марганець, магній, фосфор, залізо, натрій, йод. Ріпа містить полісахариди, що легко засвоюються, а також клітковину, що стимулює перистальтику кишечникащо робить її гарною дієтичною стравою.
Що лікує ріпа?
Ріпа і сік з неї мають загальнозміцнюючу, протикашльову, відхаркувальну, сечогінну, антисептичну, бактерицидну, ранозагоювальну, болезаспокійливу, заспокійливу, протиатеросклеротичну, жовчогінну, відволікаючу дію. У будь-якому вигляді ріпа – один з ефективних засобів оздоровлення кишечника.
Як правильно їсти ріпу?
Ріпу вживають у їжу у свіжому вигляді, запікають, фарширують, тушкують, сушать, маринують, варять. Овочі додають у салати, супи, запіканки. Готують традиційні російські щі, подають до м'яса та птиці. Продукт поєднується з морквою, сметаною, грибами, рисом, капустою.