Капуста червонокачанна – цінний вид у групі капустяних культур, за біохімічним складом вона перевершує білокачанну капусту. Характерний колір качана їй надають антоціани, що мають бактерицидні властивості.. Антоціани можуть усувати шкідливу післядію радіації, сприяють профілактиці білокрів'я.3 сент. 2021 р.
Чому не їдять качан?
Виявляється, саме тут накопичуються всі нітрати та солі важких металів. Тому качан краще не їсти ні дітям, ні дорослим. Кача – улюблений делікатес багатьох.
У якому вигляді капуста найкорисніша?
Найкориснішою капустою вважається броколі. У капусті дуже багато рослинного білка та вітаміну С. Вона практично не містить крохмалю та сахарози. Незалежно від того, яка капуста корисніша, вона допомагає при запорах та геморої.