Більшість римлян харчувалися дуже просто, в їхню щоденну їжу входили в основному бобові культури та зернові, з яких, у тому числі, виготовлялися різноманітні юшки, каші та хліб чи коржі.
Чим харчувалися у Стародавньому Римі?
Найбільш популярними були яйця та страви з яєць, овочі, салат, гриби (у тому числі трюфелі), морепродукти, сир із травами, оливки, соуси, а також різні фрикаси, які могли б вважатися сьогодні повноцінними стравами М'ясні страви були розкішними, а для бенкетів запікалися туші.
Чим харчувалися римські солдати?
Окрім зернових та зернобобових культур, помітна роль у харчуванні римлян належала овочам (капуста, буряк, ріпа, морква, гарбуз) та свіжій зелені (цибуля, часник, селера, салат, рута, коріандр). Навіть у дрібному селянському господарстві вирощувався виноград, з якого давилося дешеве вино для домашнього вживання.