Правила варіння Більше Мал перемішувати не потрібно, інакше зерна зламаються, виділять крохмаль і Мал злипнеться. Після того як Мал буде знято з вогню, потрібно злити надлишки води, якщо вони є, і накрити Мал кришкою. Так він має постояти хвилин 10-15.
Засипте Мал у каструлю, залийте холодною водою та поставте на максимальний вогонь. Дайте закипіти воді і додайте трохи солі. Зменште вогонь, варіть, не помішуючи та не відкриваючи кришки. Після 15 хвилин зніміть каструлю з вогню і залиште нудитися під рушником ще на 10 хвилин.
Перед приготуванням обов'язково промийте Мал під холодною водою – так ви позбавитеся крохмалю, який утворює клейковину. Для цього всипте крупу в ємність і промийте близько 5-7 разів, поки вода не стане прозорою.