Не рекомендується зберігати ікру в дверцятах холодильникаде температура висока і підходить більше для соусів. Краще зберігати її на полицях, розташованих ближче до морозильної камери. Якщо поставити банку в тару з льодом, який щодня змінюють, то вдасться зберегти закуску в найкращому стані.
Терміни зберігання у бляшаній банці: 9 місяців при -18 градусах (у морозилці); 2,5 місяці при -5 (спеціальний відділ у домашньому холодильнику); 10 діб за температури +4 (звичайний холодильник).
Щоб зберегти якість, потрібно помістити ікру у скляний стерилізований посуд, який повинен щільно закриватися кришкою. У холодильнику краще всього зберігати ікру на полиці із найнижчою температурою, присунувши до задньої стінки.
7 днів Іноді виникають ситуації, коли банку з ікрою розкрита, але продукт уживали не повністю. У цьому випадку слід пам'ятати: при кімнатній температурі ікра не зберігається більше 4-5 годин; Тримати відкриту банку у холодильній камері допускається трохи більше 7 днів.