Факт: фруктоза може бути корисною лише у дуже невеликих кількостях і разом із глюкозою. Заміна цукру в продуктах та напоях на фруктозу не допомагає зробити їх здоровішими. Краще віддавати перевагу продуктам з цукром, але його денне споживання не повинно перевищувати 25-40 грам.
Фруктоза солодше звичайного цукрутому зазвичай її кладуть в 1,5-2 рази менше.
Цукор можна замінювати фруктозою у будь-яких видах випічки та десерти. Оскільки фруктоза солодше цукру в 1,7 разів, її потрібно використовувати в меншій кількості. На якість десертів така заміна не вплине.
Це відбувається у печінці. Проте орган не в змозі переробити велику кількість фруктози. Якщо її занадто багато в раціоні, надлишок перетворюється на тригліцериди. Ці речовини мають негативні наслідки для здоров'я: збільшують ризик ожиріння, формування жирної печінки тощо.