По-перше, його м'якоть дуже щільна, кісточка не відокремлюється, шкірку потрібно чистити ножем, а смак не зрозуміло що являє собою. Тому найпростіше покласти такий авокадо дозрівати. Сильно прискорити процес дозрівання не вийде, а ось уповільнити дозрівання, поклавши в нижню скриньку холодильника можна.
Що можна зробити із твердим авокадо?
Залийте його окропом; Дайте плоду 2-3 хвилини полежати у гарячій воді, а потім перевірте м'якість. Якщо м'якоть все одно буде твердою, покладіть авокадо назад у окріп ще на 2-3 хвилини.
Чи можна їсти тверде авокадо?
Такі екземпляри навіть з натяжкою назвати не можна. За словами дієтолога Аліни Морозової, шкоди здоров'ю такий фрукт не принесе, але й ніжного смаку, приємної текстури та великої користі від нього не чекайте. – Зелене авокадо зберігає вітаміни та корисні жири, в принципі, його можна їсти.