Пити його можна до 200 мл на день, розбиваючи на 2-3 прийоми. Напій слід зберігати у холодильнику до трьох днів. Але щоб отримати максимум користі, краще вживати свіжим. Mar 13, 2021
Якщо регулярно вживати куркумін, можна, можливо знизити ризик та призупинити розвиток різних хвороб печінки. Це стосується неалкогольного гепатозу, куркума у цьому випадку уповільнює накопичення жиру. А також приправа допомагає при фіброзі та цирозі печінки. Також куркумін зменшує ушкодження органу при хронічному гепатиті.
Алергія на куркуму виражається у вигляді висипу, сверблячки, почервоніння шкіри, а також нежиті і утрудненого дихання. Індивідуальна непереносимість може спричинити біль у животі, нудоту та розлад кишечника. У зв'язку з цим, жінки, що годують, також повинні досить обережно використовувати її в їжу.
Не варто лише приймати куркуму у лікарських дозах – понад 500 мг куркуміну на день. Це може спровокувати скорочення матки. Людям, які мають проблеми з жовчною бульбашкою. Куркума може погіршити стан, особливо в тому випадку, якщо у вас є каміння у жовчному міхурі або закупорка жовчних проток.