У Росії з пшениці виробляють два види пшеничних круп – "Полтавську" та "Артек". Перша представляє собою цілісні очищені зерна або зерна великого дроблення (крупинки досить великі). «Артек» є дрібно подрібненою крупою.. Для биточків, запіканок, молочних в'язких і рідких каш використовують Артек.
Класифікують пшеничну крупу наступним чином: Арнаутка крупа зі склоподібним зерном, що отримується з однойменного сорту твердої пшениці, призначена для вживання у вигляді каші. Артек – дрібно подрібнені, шліфовані крупинки, містить найменшу кількість корисної клітковини, широко використовується в кулінарії.
Наприкінці 20-х років XX століття на полицях продовольчих магазинів країни з'явилися дві крупи: артек та полтавська. За дорученням Наркомздоров'я СРСР крупа артек була спеціально розроблена для відкритого у 925 році на Південному березі Криму «Табори-санаторію в Артеке».
Пшенична крупа MAKFA "АртекВиготовляється виключно з твердих сортів пшениці, що робить приготовані з неї каші не тільки смачними, але й корисними. Вариться 3 хвилини.