Виставляємо температуру 180 °С. При приготуванні в режимі конвекції завжди потрібно ставити на 10-20 градусів менше, ніж у звичайному режимі. Також можна вибрати режим конвекції за участю кругового тену, якщо така функція є у вашій духовці.
Що не можна пекти З конвекцією?
Бісквіти, здобу, безе, суфле не варто випікати при конвекції, вони підгорять і не встигнуть підвестися. Відчинені дверцята духовки, навіть ненадовго, порушують режим конвекції, потоки повітря починають циркулювати неправильно, створюються зони, куди конвекція не доходить, а значить, продукт готується нерівномірно.
Коли потрібно вмикати вентилятор у духовці?
Наявність вентилятора незамінна для приготування м'ясних страв, випічки. Більше не потрібно в середині готування діставати лист і перевертати страву, режим конвекції в духовці допомагає їжі готуватися рівномірно. Бонус – можливість приготування кількох страв одночасно.