У бобових міститься фітинова кислота, яка не перетравлюється та не засвоюється нашим організмом. Більше того, вона блокує всмоктування в кишечнику магнію, кальцію, заліза та цинку, а також заважає всмоктуванню жирів та білків, блокуючи травні ферменти у шлунку. Фітинову кислоту здатна зруйнувати фітазу.
Замочена на ніч квасоля або сочевиця, наступного дня буде не тільки краще засвоюватисяале й швидше приготується. Промиваючи зерна, залийте бобові тепловою питною водою і залиште на ніч при кімнатній температурі.
Протипоказання до вживання квасолі
- пієлонефритом;
- подагрою;
- артритами та артрозами;
- ревматизм;
- холецистит.
— Квасоля — У сирих бобах квасолі містяться білки лектини, що розщеплюються в процесі приготування на вогні. Не всі вони однаково токсичні, а деякі навіть корисні, але такі білки, як фітогемаглютиніни, наприклад, здатні викликати розлад шлунка і кишечника всього однією жменю червоною квасолі.