Для молодих людей віком від 14-15 до 17 років – від 2500 до 3200 ккал. Наступний важливий показник правильного харчування та запорука отримання з їжею всіх необхідних елементів – це кількість та пропорція споживаних білків, жирів та вуглеводів.
У щоденний раціон харчування підлітка необхідно включати рослинне та вершкове масло, м'ясо, молоко, кисломолочні напої, а також хліб пшеничний та житній (у кожний прийом їжі). Яйця, рибу, сир і сир можна включати на тиждень – два-три.
Підліток має їсти не рідше 4-5 разів на деньтобто кожні 3-3,5 години. Занадто великі перерви між їдою можуть викликати втому, зниження працездатності, головний біль.
У дитячо-юнацькому віці необхідна більша кількість поживних речовин для зростання та розвитку організму, високої рухливості.