У капусті є Холі – ліпотропна речовина, яка сприяє нормалізації обміну ліпідів (жирів) і холестерину (жирного спирту). Іншими словами, капуста може регулювати ступінь жирових відкладень у печінці. Крім того, в капусті чимало тартронової кислоти, що гальмує перехід цукру та інших вуглеводів у жир.Oct 22, 2019
Їсти капусту щодня корисно людям, які страждають на астму і бронхіти. Овоч містить речовини, що сприяють розрідженню і якнайшвидшому виведенню мокротних мас. Нормалізується робота печінки та жовчного міхура. Активізується робота головного мозку, поліпшуються розумові процеси та пам’ять.
Склад капусти білокачанної збагачений вітамінами групи А, В, С, Е, Е, Н, К і РР. Крім цілого вітамінного алфавіту, у складі білокачанної капусти можна зустріти такі неймовірно корисні для людського організму макро- та мікроелементи як кальцій, магній, фосфор, натрій, а також молібден, йод, цинк і холін.
Джерело клітковини Пекінська капуста, або капуста Напа багата харчовими волокнами. Розчинна клітковина знижує рівень холестерину і ризик серцево-судинних захворювань. Нерозчинна – допомагає поліпшити самопочуття загалом.