Класичні стейки готуються виключно з мармурової яловичини сухої чи вологої витримки. На вигляд стейку впливає те, з якої частини туші робиться вирізка. Найкращі стейки готуються з висівки середини спини – саме тут розташовуються найменш навантажені м'язи.
Яке м'ясо найкраще підходить для стейку?
Найкраще для стейку підходить Мармурова телятина: безліч дрібних прожилок жиру в м'ясі забезпечують соковитість та м'якість готового стейку. При цьому жир має бути виключно білого кольору, без жовтизни, а саме м'ясо – насичено червоним. Прекрасно виходить стейк із м'яса молодого теляти.
Що входить до стейку?
М'ясо для стейків – завжди продукт елітного тваринництва. Для отримання якісної страви підходить тільки м'ясо молодих бичків (від року до півтора року) певних порід. Найкращими вважаються м'ясні породи Герефорд та Ангус, а найціннішим є чисте м'ясо – англ. certified angus beef.Похожі