Коли корисний сік лопуха?

Немає коментарів

У народній медицині коріння лопуха вживають у вигляді настою, відвару, настоянки, реп'яхової олії при подагрі, ревматизмі, деяких шкірних захворюваннях, а також як сечогінний і потогінний засіб. Зовнішньо — при екземах, виразках, висипанні на шкірі, гнійних ранах, фурункульозі, ішіасі і радикуліті.

пити сік слід перед їжею, достатньо 1 ст. ложки. Приймати можна тиждень, потім – тижнева перерва і знову тижневий курс. Тим, хто не страждає на якісь патології, буде дуже розсудливо попити сік лопуха у профілактичних цілях.

Алкалоїди лопуха мають протипухлинну активність, застосовуються як допоміжний засіб при лікуванні онкології. Сік, кашку та мазь з соку застосовують для лікування гнійних та трофічних виразок. Свіжий сік з листя лопуха використовується для лікування міоми, фіброми, мастопатії.

Пов'язані записи