Пригнічують активність вірусів. Гумінові кислоти не дозволяють їм проникати у клітини. Але ці сполуки активізують захисні сили імунної системи, у результаті вона швидше справляється з агресорами, патогенними бактеріями.
Гумінові та фульвокислоти посилюють поглинання кисню в рослинних клітинах, стимулюють утворення кореневої системи, підвищують проникність клітинної мембрани, активують ферменти, покращують дихання рослин.
Гумінові та фульвові кислоти дозволяють фермерам і виробникам сільськогосподарської продукції досягти більшої врожайності за рахунок більш ефективного використання внесених добрив та підтримання довгострокової родючості ґрунту.
Застосовувати 8-10 крапель концентрату на склянку очищеної нехлорованої води (200 – 250 мл) за 20-30 хвилин до їжі. Рекомендовані схеми застосування: • Профілактично – по 8-10 крапель на склянку води 1-2 рази на день. Не викликає звикання. Напій можна приймати постійно.